Νέα - Ανακοινώσεις

Τα τελευταία νέα μας

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας απο το κ. Πατερακη για τη κατάσχεση 2321000€ με δικαστικές αποφάσεις.

Ο κ.Πατερακης σε μια προσπάθεια να δείξει ότι είναι κάλος διαχειριστής των τοπ. υποθέσεων, επικαλείται ως άλλοθι για την αδράνεια στη διεκδίκηση στόχων και το ελάχιστο έργο των 9 τελευταίων χρονών, την κατάσχεση μετά από δικαστικές αποφάσεις ποσού 2321000€ το 2012. Τα χρήματα αυτά ήταν μέρος από τα ταμειακά υπόλοιπα που άφησαν οι πρώην δήμοι Σητείας, Ιτανού και Λευκής στο νέο καλλικρατικό δήμο Σητείας το 2010 και ήταν αχρησιμοποίητα σε καταθέσεις στη Παγκράτια Τράπεζα. Η κατάσχεση αφορούσε την αποζημίωση 5 ιδιοκτήτων για έλλειμμα αρχικά 9 στρ. που με δικές μας ενέργειες μειώθηκε σε 5 στρεμ., του σχεδίου πόλης στα Κόκκινα που είχε συνταθεί με ευθύνη και επίβλεψη της τότε Νομαρχίας και εγκρίθηκε τον Μάιο του 1990 δηλαδή πριν την ανάληψη της δημαρχίας από το κ. Κουρουπάκη το 1991.

Ο κ. Πατερακης κατηγορεί το κ. Κουρουπάκη γιατί δε πλήρωσε το ποσό του 1415000€ που είχε οριστεί με απόφαση του εφετείου το 2005, από τα χρήματα εισφοράς σε χρήμα των ιδιοκτήτων του σχ. πόλης στη περιοχή Ξεροκαμαρες και Κόκκινα αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν λάθος γιατί έπρεπε να πληρώσουμε όπως λέει για να αποφύγουμε τα δικαστήρια στα οποία είχαν προσφύγει οι ιδιοκτήτες όπως είχαν δικαίωμα.

Ιδία άποψη είχαν και αντιπολιτευόμενοι εκείνης της εποχής που τώρα αναπαράγει ο κ.Πατερακης. Η πολιτική μας άποψη για το θέμα ήταν ότι έπρεπε να δώσουμε τα χρήματα που πλήρωναν οι ιδιοκτήτες για τη περιοχή Ξεροκαμαρες προσθέτοντας και άλλους πόρους ώστε να υλοποιηθούν γρήγορα τα σχέδια για να ανοιχθούν οι δρόμοι, να κατασκευαστούν οι απαιτούμενες υποδομές από το 1993 και μετά, ώστε να αξιοποιηθούν τα οικόπεδα εκατοντάδων συμπολιτών μας,  κάτι που δεν μπορούσε να γίνει αν πληρώναμε τους 5 δικαιούχους.

Παράλληλα προσπαθήσαμε να ικανοποιήσουμε την υποχρέωση του Δήμου υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου σε δικαστικό και υπηρεσιακό επίπεδο με απόδοση οικοπέδων αντί χρημάτων. Αύτη η πολιτική έδωσε τη δυνατότητα να επενδυθούν εκατομμύρια δημιουργώντας θέσεις εργασίας και οικονομικό όφελος σε εκατοντάδες επαγγελματίες, ενώ πολλοί συμπολίτες μας απέκτησαν στέγη. Η επιλογή μας αύτη δικαιώθηκε αφού το κράτος αναγνώρισε την οφειλή και πλήρωσε όλο το ποσό 2321000€ (1415000+906000€ τόκους) στις 19/3/2014 δηλ. πριν την έναρξη της 5ετιας του κ.Πατεράκη. Έτσι δεν ισχύει αυτό που ισχυρίζεται για οικονομική ζημία του Δήμου αντίθετα ο δήμος είναι ΔΙΠΛΑ ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΣ αφενός γιατί διαθέσαμε τα χρήματα σε υποδομές του σχ. πόλης επιταχύνοντας την ανάπτυξη, αφετέρου ο δήμος πηρέ επιδότηση από το κράτος.

Ο δήμος τελικά δεν πλήρωσε ούτε ένα € κάτι που δεν θα συνέβαινε αν είχαμε παρασυρθεί από αντιπολιτευόμενους και πληρώναμε τότε, κάνοντας μεγάλη ζημία στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Το ότι συνεργαστήκατε με τον κ. Ι. Πλακιωτακη βουλευτή Λασιθίου και το κ.Ι.Ιωαννιδη γ.γ του υπουργείου και σωστά, πράξατε το αυτονόητο αυτό δηλ. που σας είχαμε υποδείξει το 2012 στη συνεδρίαση του δημ.συμβουλιου που έγινε μετά τη κατάσχεση.

Εμείς επιλέξαμε να υπηρετήσουμε κατά προτεραιότητα εκατοντάδες συμπολίτες μας. Αυτή ήταν και αύτη θα είναι η πολιτική μας στο δήμο. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του. Η αδράνεια και η έλλειψη οργανωμένης διεκδίκησης τα 9 τελευταία χρόνια ιδιαίτερα τη τελευταία 5ετια οφείλεται αποδεδειγμένα στη δική σας κακή διαχείριση. Πως αλλιώς θα ήταν με τέτοια παλαιοκομματική αλαζονική διαχείριση και με τέτοιες προτεραιότητες; Να παιρνετε 2 εκ.€ δάνειο για να αλλάξετε τα φωτιστικά αντί για την συμπλήρωση και κατασκευή νέων υποδομών που έχει ανάγκη ο τόπος (σχ.πολης, δημαρχείο, σφαγεία, αρδευτικά έργα κ.λ.π.). Χρειάζεται μια άλλου τύπου διαχείριση με διεκδίκηση και διορατικότητα για το μέλλον. Παρά τις επί μέρους προσπάθειες επίλυσης προβλημάτων της καθημερινότητας το τελικό αποτέλεσμα απέχει πολύ από τις ανάγκες της κοινωνίας και τους αναγκαίους ρυθμούς λειτουργίας της δημοτικής αρχής. Οι πολίτες έχουν μέτρο σύγκρισης για όλους τους υποψηφίους δημάρχους ώστε να αποφασίσουν τον ερχόμενο Μάη.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗΣ

Υποψήφιος δήμαρχος