Νέα - Ανακοινώσεις

Τα τελευταία νέα μας

Πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής ομάδας του συνδυασμού ΣΗΤΕΙΑ: Επιστροφή στο Μέλλον

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής ομάδας του συνδυασμού ΣΗΤΕΙΑ:Επιστροφή στο Μέλλον

 

Την Τετάρτη 12.06.2019 συναντήθηκαν  οι 7 εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και οι 2 κοινοτικοί σύμβουλοι της πόλης μετά από πρόσκληση του επικεφαλής Νίκου Κουρουπάκη.

Θέμα συζήτησης η πορεία μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής αρχής και η στάση της παράταξης στο νέο τοπίο που διαμορφώνει ο “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ”.

Μετά την εισήγηση του κ Κου Κουρουπάκη ακολούθησε συζήτηση με τοποθετήσεις των συμβούλων που κατέληξαν σε ομόφωνες αποφάσεις:

  1. όπως τονίστηκε απο την αρχή σκοπός της παράταξής μας είναι η στήριξη των θετικών κατά τη γνώμη μας πρωτοβουλιών που θα πάρει η νέα Δημοτική αρχή και η επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης με ταυτόχρονη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Στα πλαίσια αυτά οι δημοτικοί σύμβουλοι θα ερευνήσουν διάφορους τομείς ώστε να έχουν εικόνα του τι παραλαμβάνουν από το Σεπτέμβρη και έπειτα. Απαραίτητη η απογραφή και ο έλεγχος της οικονομικής και υπηρεσιακής κατάστασης του Δήμου.
  2. Στα πλαίσια διευκόλυνσης του νέου Δημάρχου κου Ζερβάκη οι δημοτικοί σύμβουλοι αποφάσισαν ομόφωνα να ψηφίσουν τις επιλογές προσώπων που θα προτείνει ο Δήμαρχος από τους δημοτικούς του συμβούλους. Αυτό αποφασίστηκε για την ομαλή έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου,  απελευθερώνοντας το Δήμαρχο απο πιθανές πιέσεις για την εξασφάλιση πλειοψηφίας ή την ανάγκη “μεταγραφών”. Σημειώνουμε όμως, οτι δεν έχει υπάρξει καμία πρόσκληση για συζήτηση από το νέο Δήμαρχο, ούτε βέβαια τίθεται θέμα διαπραγμάτευσης από εμάς. Στη πορεία η παράταξή μας θα τοποθετείται θεσμικά στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και θα στηρίζει τις θετικές προτάσεις διατηρώντας πάντα την αυτονομία μας.
  3. Για τη συγκρότηση του Δ.Σ. της κοινότητας Σητείας οι δύο εκλεγμένοι σύμβουλοι θα έρθουν σε επαφή με του υπόλοιπους 5 εκλεγμένους απο άλλες παρατάξεις , ώστε να καταλήξουν στη στάση που θα τηρήσουν στη συγκρότηση του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Σητείας.

Στο τέλος της συνεδρίασης ο κος Κουρουπάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πνεύμα ομαδικότητας και σύμπνοιας που επικράτησε. Συζητήθηκε στο περιθώριο της συνάντησης η δημιουργία νομικού προσώπου με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση της κοινωνίας γύρω από στόχους για διεκδίκηση και δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και βιώσιμης ανάπτυξης.

 

οι Δημοτικοί Σύμβουλοι            Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Σητείας:

 

  Νίκος Κουρουπάκης                         Χριστίνα Τσαντάκη

  Μανώλης Τσιφετάκης                      Αντώνης Ξενικάκης

  Παύλος Παντελάκης

  Μανόλης Λιλιμπάκης

  Μανόλης Μπελιμπασάκης

  Μαρία Βιολιδάκη

  Γιάννης Καναβάκης