Νέα - Ανακοινώσεις

Τα τελευταία νέα μας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΚΡΗΤΗ TV ΨΗΦΙ-ΖΩ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

Για μια ακόμη φορά η απερχόμενη Δημοτική Αρχή έδειξε ότι η επαφή τους με την πραγματικότητα είναι μηδενική. Παρουσιάστηκε ένα Δήμαρχος σε αποδρομή,  ο οποίος ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι όλα αυτά τα χρόνια ήταν θεατής, αντι-διεκδικητικός με μόνο όραμα την αναμονή για έργα τα οποία θα κάνουν κάποιοι άλλοι, η Περιφέρεια, η Κεντρική Διοίκηση, οι ιδιώτες. Επέρριψε τις ευθύνες γι αυτά που δεν έγιναν στη Περιφέρεια (αποκαλώντας την συχνά Νομαρχία) συνεχίζοντας την τακτική της «μη θέσης». Επισήμανε δε, ότι αν επανεκλεγεί, θα συνεχίσει το ίδιο μοτίβο «ανάπτυξης»,  γιατί «κρίθηκε» απολύτως επιτυχημένο (έτσι νομίζει. ……).

Από την άλλη πλευρά, εμφανίστηκε η απερχόμενη αντιπολίτευση, ως η μοναδική λύση στα προβλήματα της περιοχής, τονίζοντας ο Κος Καραμανωλάκης ότι θα διοικήσει τον Δήμο με όρους επιχείρησης,  ως τεχνοκράτης επιχειρηματίας, αλλά ο δήμος δεν είναι μόνο επιχείρηση.

Ο κος Ζερβάκης παρουσιάστηκε ως ο νέος φέρελπις Δήμαρχος που εκπροσωπεί τις νέες σύγχρονες ιδέες και πρακτικές, κάτι που έκρυβε επιμελώς όσα χρόνια ήταν στην Αντιπολίτευση στην Περιφέρεια Κρήτης και στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, «προφυλάσσοντας» τις ρηξικέλευθες ιδέες του.

Ο Κος Συμεωνίδης δήλωσε ότι και να εκλεγεί θα παραμείνει στην αντιπολίτευση πιστός στις επιταγές του ΚΚΕ.

Ο Δήμος και η διαχείριση του δεν είναι επιχείρηση, δεν είναι παρατηρητήριο εξελίξεων και φυσικά δεν είναι πεδίο μάχης και αντίδρασης. Είναι διεκδίκηση και αγώνας. Είναι σύγκρουση πολλές φορές και φυσικά είναι σε άμεση σχέση με την ανάπτυξη του τόπου και την ευημερία των δημοτών.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για αμφιλεγόμενες πρακτικές και για πειράματα. Η παρούσα περίοδος είναι μια περίοδος μεταβατική, με δύσκολες συνθήκες, κυρίως πολιτικές με ανακατανομές εξουσιών και αρμοδιοτήτων. Δεν υπάρχει περιθώριο άλλο για ρίσκο.

Η πείρα μας στα Αυτοδιοικητικά εξασφαλίζει την προσαρμογή στις ταχύτατες εξελίξεις και σε όλες τις αλλαγές που έρχονται, που είναι μεγάλες. Δεν πρόκειται να αφήσουμε την Πόλη πλέον στα χέρια ανθρώπων χωρίς όραμα, σε χέρια που έχουν κάνει χειραψίες με συμφέροντα κόντρα πολλές φορές (ακούσια και εκούσια) στο συμφέρον του Δήμου Σητείας και των ανθρώπων της.

Μετά τη χθεσινή τηλεοπτική παρουσία όλων των υποψηφίων αισθανόμαστε  ακόμα μεγαλύτερο χρέος και ευθύνη και πιστεύουμε ότι όλοι οι Σητειακοί θα κατάλαβαν από τι πρέπει να προστατευθούν.

 

Γραφείο Τύπου