Νέα - Ανακοινώσεις

Τα τελευταία νέα μας

Δελτίο τύπου συνδυασμού: ΣΗΤΕΙΑ: Επιστροφή στο Μέλλον

Αγαπητοί φίλοι η νέα χρονιά του 2021 με την έλευσή της Σημειώνει ένα τέλος εποχής και την αυγή μιας νέας όχι μόνο σε επίπεδο κοινωνικό καθώς πρέπει να αναθεωρήσουμε και να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, αλλά και από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης αποχαιρετούμε το ΕΣΠΑ όπως το ξέραμε και καλωσορίζουμε τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 με την έναρξη του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Ως μείζονα αντιπολίτευση του δήμου Σητείας είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε στο δρόμο του ορθολογισμού και των προτάσεων αναδιατάσσοντας την αντιπολιτευτική μας τακτική σύμφωνα με τις ανάγκες αλλά και τις ευκαιρίες της κάθε εποχής. Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να συνδράμουμε όσο μπορούμε με την εμπειρία μας στα καθημερινά θέματα αλλά και στο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό αναπτυξιακών έργων όπως απαιτεί η κάθε εποχή αρκεί και ο Δήμαρχος να δείξει ότι το θέλει.

Αναλύοντας το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» παρ όλο που παρουσιάζει αρκετές ελλείψεις σε σχέση με τις αρχικές εξαγγελίες, δίνει την ευκαιρία ωστόσο η τοπική αυτοδιοίκηση να σχεδιάσει και να υλοποιήσει έργα τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα ήταν αρκετά περίπλοκο.

Το  “άγιο δισκοπότηρο” των χρηματοδοτήσεων όμως πλέον γεμίζει γρήγορα διότι οι ανάγκες είναι πολλές από τα 10 χρόνια συνεχούς ύφεσης και πλέον δεν αρκεί η επαφή με την κεντρική διοίκηση αλλά η ταχύτητα και πληρότητα των φακέλων προσδιορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ένταξη ή όχι του έργου σε χρηματοδότηση.

Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή στη δημοτική αρχή και στο δήμαρχο προσωπικά ότι ακόμα και αν φαίνεται «μακρινή» η προθεσμία 30/3 του πρώτου μέρους του προγράμματος, στην ουσία είναι πολύ κοντά.

Η Σητεία τα χρόνια που πέρασαν στερήθηκε έργα λόγω κακών χειρισμών και ολιγωρίας της δημοτικής αρχής αλλά και λόγω των εφαρμοζόμενων δημοσιονομικών πολιτικών. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω ας μας γίνουν τα παθήματα μαθήματα και ας αποφασίσει ο Δήμαρχος επιτέλους να μας παρουσιάσει το όραμα του για τα έργα της νέας περιόδου και τους στόχους του για την ανάπτυξη του τόπου.

Μια επιτροπή παρακολούθησης των διαφόρων προγραμμάτων σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου που θα δώσουν νέα πνοή στα έργα του έχει ανάγκη ο Δήμος.

Ελπίζουμε έστω και τώρα ο Δήμαρχος να ακολουθήσει το δρόμο της λογικής και της σύγκλισης και να μας ενημερώσει για τις προθέσεις του καθώς δεν έχουμε χρόνο για άλλες χαμένες ευκαιρίες.

Για το συνδυασμό

«Σητεία: Επιστροφή στο Μέλλον»

Ο επικεφαλής

Νίκος Κουρουπάκης