Μανώλης Τσιφετάκης

Δήλωση υποψηφιότητας

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Ο τόπος μας είναι προικισμένος με μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό πλούτο καθώς και με πολύ σημαντικές υποδομές (Φοινικόδασος του Βάι, Ξερόκαμπος, Μακρύ Γιαλός, Μόχλος, κάτω Ζάκρος Κουφονήσι, αεροδρόμιο, λιμάνι, γεωπάρκο κτλ) που πρέπει να αξιοποιηθούν και να αναδειχθούν περισσότερο. Οι σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας αλλά και η κλιματική αλλαγή καθιστούν εμφανές το έλλειμμα υποδομών που στηρίζουν τις δραστηριότητες στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης και των χωριών μας. Επίσης, το νέο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης ‘Κλεισθένης’ δημιουργεί νέες συνθήκες, προκλήσεις και προοπτικές.

Γι’ αυτούς τους λόγους η επόμενη δημοτική περίοδος κρίνεται ιδιαιτέρως κρίσιμη και αποφασιστικής σημασίας για το μέλλον του τόπου μας.

Είναι βαθιά πεποίθησή μου ότι όσοι ασκούν διοικητικά καθήκοντα πρέπει να διακρίνονται για τη διορατικότητά τους στο να αναγνωρίζουν τις νέες συνθήκες και την αποτελεσματικότητα τους στην επίλυση των προβλημάτων. Δεν αρκούν μόνο οι καλές προθέσεις. Απαιτούνται δυναμικές πρωτοβουλίες και ρηξικέλευθες, καινοτόμες δράσεις.

Αναντίρρητα δεν είναι όλα εύκολα και είμαι αντίθετος στο να χρησιμοποιούμε μεγαλοστομίες και ευχολόγια, πρακτικές που μηδενίζουν την αξιοπιστία της πολιτικής στα μάτια των συμπολιτών μας. Είμαι, όμως, πεπεισμένος ότι υπάρχουν σοβαρές προοπτικές να δρομολογήσουμε αυτά που έχει ανάγκη ο τόπος και οι συμπολίτες μας.

Με εφαλτήριο την εμπειρία στις διαδικασίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, με διορατικότητα, με σωστή ιεράρχηση των στόχων, με μεθοδικότητα, σοβαρότητα, συνέπεια, εργατικότητα, αξιοποίηση των ευκαιριών και ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων του τόπου μπορούμε να αντισταθούμε στη στασιμότητα και με ταχείς ρυθμούς να επιστρέψουμε στο μέλλον…

Ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Κουρουπάκης με την πολυετή θητεία του στο Δήμο Σητείας έχει επιδείξει ικανότητες εξαιρετικές, ευέλικτες, αποτελεσματικές και γι’ αυτό το λόγο στοιχίζω τον εαυτό μου δυναμικά δίπλα του σε αυτή τη προσπάθεια.

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά δεν υπήρξε ποτέ αυτοσκοπός. Είναι προσωπική μου επιλογή να προσφέρω στο τόπο όπου μεγάλωσα και τώρα μεγαλώνουν και τα δικά μου παιδιά .

Πορεύομαι πάντα με το όραμα να είμαι χρήσιμος στον τόπο μου και τους συμπολίτες μου. Δεσμεύομαι να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις, αξιοποιώντας τις εμπειρίες, τις γνώσεις και τη δημιουργικότητά μου, ώστε το μέλλον του τόπου μας να ανταποκρίνεται σε όσα ονειρευόμαστε και μας αξίζουν.

Τσιφετάκης Μανώλης
Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη
Σητεία. Επιστροφή στο μέλλον

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6977 456 842

email: tsifetakis@gmail.com