Νέα - Ανακοινώσεις

Τα τελευταία νέα μας

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΔΗΜΟΥ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ :

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΔΗΜΟΥ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ :

Εγκληματική απουσία έργων και πρωτοβουλιών του κ. Πατεράκη επί 9 (χαμένα) χρόνια.

Οι τελευταίες καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το Δήμο και τους συμπολίτες μας, έφεραν στην επιφάνεια τη γύμνια και την ανετοιμότητα του Δήμου να αντιμετωπίσει προληπτικά αυτά τα φαινόμενα, θωρακίζοντας την πόλη, τους οικισμούς και τις περιουσίες των δημοτών. Από τύχη και μόνο, αλλά και μέσα από τις ηρωικές προσπάθειες της Πυροσβεστικής, της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και των εθελοντών διασωστών δεν θρηνήσαμε θύματα και οι ζημιές περιορίστηκαν μόνο σε υλικές. Παρά την πρωτοφανή ένταση των βροχοπτώσεων, οι ζημιές αυτές θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί ή τουλάχιστον να είχαν περιοριστεί σημαντικά, εφόσον από τη Δημοτική αρχή είχαν γίνει κατ’ ελάχιστον τα παρακάτω απλά :

  • Αν τα κύρια και δευτερεύοντα ρέματα στην περιοχή της Σητείας (Παντέλης, Σκλαβεδιάκος, κλπ.) αλλά και της Λαγκάδας και του Γούδουρα, οι τάφροι απορροής στα Λειβάδια, τα τεχνικά και οι σχάρες ομβρίων στην πόλη, καθαρίζονταν συστηματικά.
  • Αν είχαν προγραμματιστεί και εκτελεστεί έργα συλλογής και διευθέτησης ομβρίων υδάτων στις περιοχές Μακρύ Γιαλό και Πιλαλήματα.

Και βέβαια να σημειώσουμε εδώ ότι, αν σημειωνόταν έντονη βροχόπτωση τοπικά και στην πόλη της Σητείας, οι κίνδυνοι και τα προβλήματα θα ήταν πολύ μεγαλύτερα σε όλη σχεδόν την πόλη, αφού   η αντιπλημμυρική τάφρος προς την πλευρά του Αεροδρομίου δε λειτουργεί, καθότι είναι μπαζωμένη αυθαίρετα από ιδιώτες σε αρκετά σημεία της.

Εγκληματικές, όπως διαπιστώνετε φίλες και φίλοι, οι παραλείψεις, η αδιαφορία και η αμέλεια του κ. Δημάρχου. Θυμίζουμε πάντως καλόπιστα, ότι τα μεγάλα έργα αποχέτευσης ομβρίων στην πόλη σχεδιάστηκαν και εκτελέστηκαν επί ημερών της δικής μας Δημοτικής αρχής, όμως έκτοτε δυστυχώς το απόλυτο τίποτα.

Στον τομέα, επιπλέον, της διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού, ακόμη και οι πλέον φανατικοί υποστηρικτές του κ. Πατεράκη δεν μπορούν παρά να παραδεχθούν ότι :

  • Η λιμνοδεξαμενή της Ζου έχει καταντήσει ανέκδοτο, αφού κατασκευαστικά βρίσκεται στο ίδιο ακριβώς σημείο, που η δική μας Δημοτική αρχή την άφησε πριν από 9 χρόνια, με την εργολαβία τότε σε εξέλιξη.
  • Τα υδατοφράγματα Χοχλακιών και Λιθινών, των οποίων ο σχεδιασμός ξεκίνησε προ 10-ετίας, αγνοούνται και μάλλον έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες.
  • Η τριτοβάθμια επεξεργασία του Βιολογικού καθαρισμού Σητείας, που θα εξασφάλιζε μεγάλες ποσότητες αρδευτικού νερού, δεν προχώρησε, μέχρι τώρα.
  • Τα μεγάλα έργα Βιολογικών καθαρισμών, του οικισμού και της ευρύτερης περιοχής Μόχλου, καθώς και άλλων οικισμών που είχαν προγραμματιστεί από τη δική μας Δημοτική αρχή, του Παλαικάστρου που είχε προγραμματιστεί από την Δημοτική αρχή Ιτάνου και του Μακρύ Γιαλού που είχε προγραμματιστεί από τη Δημοτική αρχή Ιεράπετρας, όλα παραμένουν όνειρα θερινής νυκτός, με αποτέλεσμα η συνεχιζόμενη ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων να μολύνει τους υδροφόρους ορίζοντες και τις πηγές του Δήμου μας.

 

Είναι λοιπόν ηλίου φαεινότερον ότι οι συμπολίτες μας κανένα λόγο δεν έχουν να ψηφίσουν τον κ.Πατεράκη “μήπως και υλοποιήσει κάτι” απ’ αυτά τα κρίσιμα και σημαντικά (μαζί με πολλά άλλα) που δεν έκανε επί 9 χρόνια.

Εύλογα πλανάται το ερώτημα :

Γιατί δεν τα υλοποίησε ;

Από αμέλεια ;

Από αδιαφορία ;

Από ανικανότητα ;

Μάλλον όλα αυτά τα παραπάνω μαζί χαρακτηρίζουν τον κ. Πατεράκη σε όλη τη μέχρι σήμερα θλιβερή πορεία του στη Νομ. Αυτ/ση και στο Δημαρχιακό αξίωμα.

Οι συμπολίτες μας δε θα του δώσουν άλλη ευκαιρία.

Ο Δήμος Σητείας με την ψήφο και τη δύναμη του Στειακού λαού, ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ του οράματος, της ανάπτυξης και της δημιουργίας με Δήμαρχο το ΝΙΚΟ ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

“ΣΗΤΕΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ”