Νέα - Ανακοινώσεις

Τα τελευταία νέα μας

Επιστολή στο νέο Δήμαρχο κ. Γιώργο Ζερβάκη

Σητεία, 8/8/2019

Αγαπητέ Δήμαρχε, φίλε Γιώργο

Η πόλη μας την 8ετία που πέρασε βίωσε μια πολιτική η οποία ήταν καταστροφική. Χάθηκε περισσότερος χρόνος απ όσο έπρεπε με αποτέλεσμα η Σητεία να είναι ουραγός στην ανάπτυξη. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους εκτός φυσικά της απλής διαχείρισης ήταν ότι ουσιαστικά δεν υπήρχε αντιπολιτευτικός λόγος ο οποίος θα ωθούσε στο να μειώσει την ένταση της «πτώσης».

Οι πολίτες της Σητείας σου έδωσαν την εντολή να αλλάξεις όλα αυτά τα οποία έφεραν σε αυτό το σημείο τον δήμο και σ εμάς την ευθύνη να σταθούμε με ουσιαστικές προτάσεις και εποικοδομητικό έλεγχο στο νέο περιβάλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πλαίσιο των προτάσεων αποτελεί το πρόγραμμά μας αλλά σε κάθε περίπτωση χρειάζεται εξειδίκευση και προσαρμογή στις υπάρχουσες συνθήκες κάθε φορά. Οι πολίτες με τη ψήφο τους έδωσαν την κατεύθυνση και τη προτίμηση τους και έτσι οι παρατάξεις μας εκπροσωπούν το  65,32% (38,71% και 26,61%) το οποίο μπορεί να εκφραστεί θεσμικά προκειμένου να παραχθεί το έργο που έχει ανάγκη ο τόπος.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ασκούμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση αλλά και ούτε θα επιτρέψουμε καιροσκοπισμούς και αναβλητικότητες.

Σαν δημοτική ομάδα συνολικά έχουμε πάρει αποφάσεις που θα ορίσουν τις κινήσεις μας και σε αρκετά σημεία θα βοηθήσουν ώστε να παραχθεί έργο, ουσιαστικό, καθημερινό και άμεσα εμφανές στους δημότες.

Ωστόσο είναι προφανές ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν σε συνεργασία για να υπάρξει αποτέλεσμα και ο δήμος να διοικείται από το πραγματικό όργανο το οποίο είναι το δημοτικό συμβούλιο και όχι από τις επιτροπές. Στο κάτω-κάτω γνωρίζαμε όλοι μας τη στιγμή της απόφασης της συμμετοχής μας στις εκλογές το δύσκολο αυτοδιοικητικό περιβάλλον που σχηματιζόταν με τον «Κλεισθένη».

Προτείνουμε σε επίπεδο αρχικά προγραμματικών δεσμεύσεων να αποδεχτούμε από κοινού ένα κείμενο συνεργασίας το οποίο θα ορίσει σε πρώτη φάση τους άξονες δράσεων και σε δεύτερο χρόνο θα επεκταθεί στην εξειδίκευση και στον χρονικό ορίζοντα εφαρμογής.

Δεν μας ενδιαφέρουν οι θέσεις, ούτε βέβαια πιστεύουμε ότι η ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών και σκοπιμοτήτων μπορούν να προσφέρουν στη παραγωγή έργου.  Μας ενδιαφέρει η ευθύνη και η πορεία μου προσωπικά αλλά και μελών του συνδυασμού μας,  έχει αποδείξει ότι την ευθύνη την αγαπάμε.

Όπως καταλαβαίνεις Δήμαρχε στο παρελθόν περίσσεψαν τα λόγια, τα έργα πλέον είναι μονόδρομος.

Αν κύριε Δήμαρχε, συμμερίζεσαι αυτές τις απόψεις καλό είναι αφού τις συζητήσουμε με τις δημοτικές μας ομάδες να συναντηθούμε για τα περαιτέρω.

Με εκτίμηση

Νίκος Κουρουπάκης